torsdag 25 april 2013

Lagom

Idag ska jag förbereda mig lagom mycket, träna lite lagom och vila lagom mycket.

Imorgon är det begravning. Jag har inhandlat och provat mina svarta byxor, en svart blus och ballerinaskor. Jag hoppas och tror det är kläder som min pappa hade velat jag skulle ha på mig. Ikväll kommer syster Yster Anna hit från Onsala.

Tim <3

Igår var jag med Tim på kurs. Den var lagom bra, eller nja kan man säga så. Jag tror den kommer bli okej för mig och Tim då det mestadels är störningsbiten och stadgan i olika miljöer vi behöver jobba med, när vi inte tränar på hemmaplan. Jag tränar Tim lite annorlunda på momenten än hur det lärs ut upplever jag. Jag jobbar hellre med detaljerna (ibland med hjälp av tasstarget, utnyttja väggar mm) för att få till olika positioner innan jag plockar bort hjälpen. Jag använder väldigt lite handtarget då jag vill Tim ska förstå och få en säkerhet i vad han ska göra. När jag sedan känner mig säker på att Tim förstått och kopplat ihop momentet med mitt ord så brukar han vara duktig på att utföra det snabbt och korrekt. (Ibland slarvas det och gissas i förväg. Eller att jag blivit för ivrig och plockat bort hjälpen för snabbt men det är en annan sak).

Det pratas numer ofta om vikten av att belöna sin hund under träning, vilket jag tycker är jättebra! Det jag verkligen skulle vilja lägga till och som känns viktigt är: Kom även ihåg att belöna dig själv under träning! Se vad du gjorde bra under träningen och fokusera på det. Vi gör alla fler eller färre "fel" under ett träningspass. Det viktiga är att komma ihåg vad vi gjorde bra så det kan upprepas! Och "göra om göra rätt" där vi gjorde "fel" i timing, belöningsplacering eller vad det nu kan vara.

Jag gissar och tror att en av anledningarna till att jag gillar egen löpning så pass mycket bättre nu än tidigare är att jag har hejat fram Puzzel med olika hejarop och klappar när han springer på med bra fart framför mig. Hejaropen till honom har definitivt smittats av sig till mig. Så fram för mer hejarop till både hund och förare!

Jag gillar ordet lagom. Jag har tänkt mycket på ordet lagom på sista tiden. Så jag kommer fortsätta mot mitt mål att göra lagom. Träna lagom, vila lagom, äta lagom, vara lagom energisk, prestera lagom. Fast okej, en del saker får gärna vara mer än lagom. När det gäller hur bra något känns eller är så vill jag inte svara lagom utom känna att jo, det här är bara bäst. Så himlars kul, bra, utvecklande eller vad det nu kan vara. Annars är ordet lagom riktigt bäst.

Ha en fin dag!

2 kommentarer:

Fanny sa...

Jobbigt med begravning men det brukar ju även kännas bra att få ett avslut. Hoppas det blir en fin stund. Kram!

Maria sa...

Tack Fanny! Det blev fint <3