torsdag 17 november 2011

"BOP" och TACKSAMHET !

Börjar med de hundrelaterade tankarna som bloggen framförallt är tänkt till...

Klicker, eller "BOP" = belöning.

Jodå, nu så har jag äntligen bestämt och börjat använda det ord jag ska ha till Tim när jag inte har klickern med mig, eller då jag tycker det känns smidigare med ett ord istället. Det blev "BOP" och används på precis samma sätt som om det vore en klicker men då med ett ord istället. Dvs. "BOP" = alltid, alltid belöning.Har prövat det nu under några dagar och det känns riktigt bra! Sedan hur många på gatan som tittar till av nyfikenhet när jag helt plötsligt utbrister i ett "BOP" - det bjuder jag på :-)

Till min tidigare underbara saluki Baariq <3, hade jag ordet "PERFEKT" och har haft svårt att släppa det ordet. Så trots att det egentligen är väl långt använder jag det fortfarande till bästis Puzzel.

Men kom ihåg att om du ska börja använda ett ord  på samma sätt som du använder dig av klickern. Välj helst ett kort, kärnfullt ord. Och förståss ett ord som du inte använder till vardags, eftersom det "heliga" ordet alltid, alltid direkt ska följas upp med en belöning.

Det ord jag hört mest som andra använder sig av i detta sammanhang är nog: "YES" och "GOOD".

//

Och så till min underbara familia! Som en del av er redan vet, så började min kära man Mats oroa sig för en knöl i armhålan redan i maj månad i år. Tyvärr blev misstankarna bekräftade. Han fick diagnosen: storcelligt b-cells lymfom.

Nu har det gått ett antal månader och sex stycken cellgiftsbehandlingar har han genomgått. Mats har hållt humöret uppe, lyckats vara ute och springa, lyckats hålla sig från att bli förkyld... Nu har vi fått besked från röntgen och provtagning. Två tumörer som tidigare fanns är helt 100% borta. Én liten knöl som fortfarande fanns kvar fick vi bara bra besked från idag. Dvs. inga cancerceller i provet. Yippie!!

Liten liten smolk i bägaren är att han inte är helt friskskriven än pga. denna lilla knöl som ändå finns där. Det gör att en till röntgen kommer göras där de sprutar in radioaktivt socker först, så de kan se att inga cancerceller finns på ngt. ställe i kroppen. Men tänk vad långt man kommit i behandlingar och i forskning runt cancer. Jag är otroligt tacksam över behandlingen som getts och över de resultat de gett! Nu mycket sömn och återhämtning, så hoppas vi på bra resultat i början på januari. Hur mycket jag älskar min man, och familj går inte att beskriva med några få ord.

Och så åter till hundar. Tim har hunnit bli hela 8månader och väger 7,9kg och är cirka 42cm hög. Till nästa inlägg tycker jag det är hög tid för mer bilder på både Puzzel och Tim. Får se till att ta med mig kameran ut.

3 kommentarer:

Pia med puffarna :) sa...

Härligt att höra om alla goda nyheter! :)

Bop låter finfint! Jag är lite slarvig och använder alltför sällan markör när jag "vardagstränar". Borde också hitta ngt ord då jag veeeet att klickern inte åker med på promenaden. Jag tränar dock jämt när jag är ute på prommis men "bara" med förstärkning vilket ju förstås kan bli lite trubbigt....

Maria sa...

Vad duktig du är som tränar på promenaderna!! Det behöver jag bli bättre på ;-) Det blir mest bara när jag går med en vovve åt gången... Trevlig helg!

Pia med puffarna sa...

Haha, jag tränar typ bara på promenaderna. Jag borde bli bättre på mer regelrätta och fokuserade träningspass. :)