måndag 2 september 2013

Bokrecension 100% positiv vardagslydnad

Hm. den här bokrecensionen skulle kunna bli hur lång som helst. En del riktigt bra bitar i boken och en del stycken jag inte alls håller med om. Jag har kladdat ned ovanligt mycket kommentarer i boken under tiden jag läst den.

Det jag gillade med boken är att den bygger på positiv förstärkning och inlärning utan straff. Den hade definitivt tjänat på att få mogna till sig och genomläsas flera gånger innan den gavs ut.

En del stycken skulle jag helt stryka. T.ex. de stycken om användning av bur till hunden. Det är idag förbjudet att använda sig av bur att stoppa in hunden i. (Undantag inför/under tävling och bur i bil). Det var inte förbjudet när boken skrevs men ändå.

En del text motsäger sig själv och känns lite diffus.Viss text om t.ex. hundmöten håller jag definitivt inte med om.

En till sak med boken som jag kan se både positivt och negativt var att den inspirerade mig till att själv vilja skriva en bok om hundträning och då framförallt för valpar. Jag gillar förebyggande träning, och att få lära ut övningar mm. som ger en bra start för både valp och ägare. Om det någonsin blir av är en annan femma, men lusten att skriva och skapa en bok infann sig definitivt.

Om jag skulle rekommendera boken? Oj, svår fråga då den enligt mitt tycke spretar rätt mycket. Från stycken jag ABSOLUT vill stryka till stycken jag ABSOLUT tycker är riktigt bra. Men njae jag skulle nog hellre rekommendera någon annan bok istället.

Nu kallar sängen, sov gott!

Inga kommentarer: