torsdag 17 maj 2012

Världens bästa Tim och rallytävling

Banan.
Idag debuterade vi i vår allra första tävling tillsammans på MSBK. Det var en härlig och avspänd stämning på tävlingsplatsen och banan vi tävlade på låg rätt avskilt från de andra banorna där bland annat agility pågick.

Jag visste redan innan att det egentligen kunde vara lite för tidigt att delta på tävling men ville ändå köra för att få vana. Vi har tränat en hel del ingångar och sitt/gå runt och sitt/ligg. Det vi inte har tränat är att springa tillsammans (förutom när vi joggar men då drar hundarna mig och springer framför, så det är en annan sak).
Hm. gott gräs här...

Hur gick det då? Lite surt, men nu när jag fått smälta resultatet så är jag nöjd. Vi fick 66p. av 100p. För att vara godkända krävs 70p. Det var två stycken springskyltar med och då hoppade Tim mot mina ben, vilket gjorde att JAG blev lite ofokuserad och pinnade på lite för snabbt resten av banan. Det gjorde att utförandena blev lite slarviga därefter.

Märker också att när det är mycket störningar så utför Tim momenten slarvigare. Dvs. bland annat sätter sig snedare än annars. Bara att träna vidare :-)
Väntar på poängen.

Upplevde att reglerna skärpts sedan jag tävlade med Puzzel. Domaren som jag frågade på banvandringen sa att hon dömer lite olika vad gäller handtarget. Men kort och gott om hunden rör din hand så blir det avdrag. Det står i reglerna att ägare ej får vidröra hunden men att om hunden kommer åt ägaren så är det ok. Men handtarget bedöms så att det är något man som ägare medvetet lärt sin hund till att röra vid ägaren och därför förarens fel. Det är alltså något att vara noggrannare med. Sedan så nosade Tim vid två tillfällen på skyltar och det är helt mitt fel. Jag har tränat jättefå gånger med skyltar utan mest tränat sitt osv. utan några skyltar.
Tröttisar på väg hem.

Jag är jättenöjd med att jag kunde vara så pass avslappnad trots min i stort sett obefintliga tävlingserfarenhet.

Jag hade med en liten ostbågepåse som jag delade med Tim efter tävlingen :-)


Jag är jättenöjd med min lilla "studsboll".

Kom ihåg! Hur det än går på tävling så har du samma underbaraste hund med dig hem igen.

1 kommentar:

Fanny sa...

Härligt att det kändes så bra och det var väl ett jättebra debut-resultat!