tisdag 15 maj 2012

Rally, rally och agility...


Ah... just nu känner jag för att röja loss ordentligt på en agilityplan med både Puzzel och Tim.

Lär Puzzel slalom.

Kanske inte tävlingslydnad är min grej? Men jag behöver ju faktiskt inte bestämma mig utan kan träna lite av varje tills det faller sig naturligt vad det blir mer utav. Det är också viktigt för mig att det är grenar som mina hundar tycker om att pyssla med.

Jag gillar rallyn för att man får kommunicera med sin hund på ett mer som jag upplever för mig okonstlat sätt, än hur jag kan kommunicera i tävlingslydnad. Det är superkul att hålla kurser i rally! Blir definitivt fler av den varan till hösten. Då kommer jag också lägga in ett par fortsättningskurser i rallylydnad.

Jag gillar agilityn för springet och samspelet och glädjen som jag upplever finns hos i alla fall Puzzel i att få ösa på. (Tim har inte fått pröva så jättemycket än då han varit på tillväxt). Känner mig däremot rätt övertygad om att det är något som även kommer falla Tim i smaken.

Jag skulle önska att det fanns en klass som går ut på att få en felfri runda oavsett tid, och att man som i lydnad tävlar mot sig själv och blir uppflyttad efter tre felfria lopp. Önska kan man väl alltid få göra?!

Men som sagt, jag behöver inte välja gren utan kör på med det som känns kul!
Just nu är det då rally och agility... och bara vara med det som är för stunden om det så är mys, jogg, bus...

Just denna vecka är det fokus på Tim och rally, rally!

3 kommentarer:

Susanne och Pebbels sa...

Jag tyckte att det såg jättefint ut i måndagskväll, tror att ni skulle kunna bli stjärnor på lydnadsplan!

Maria sa...

Tack Susanne! :-)

Fanny sa...

Jag är också mest sugen på agility just nu men det är väl skönt att man kan variera lite! Efter lite agility-fokus vaknar säkert lydnads-suget igen! ;)