onsdag 13 juli 2011

Projekthund + Lydnadsklass I

Jag har fått den äran att träna syster Anna med portisvalpen Tyra under fem timmar till min hundinstruktörsutbildning. Det har varit riktigt trevligt!

Charmtrollet Tyra.


Efter att ha varit inne och läst på SBK´s hemsida & kikat på youtubeklipp känner jag mig riktigt taggad för att börja lära in momenten i Lydnadsklass I med både Tim och Puzzel. Ja, i den ordningen... För jag tror  Rallylydnaden passar bättre för mig och Puzzel, och att tävlingslydnaden kan vara något för mig och Tim så småningom.

Så, jag har satt mig in i tävlingsreglerna och det är bara att köra igång. Första övningarna som jag startat upp är: burlekar, tasstarget, tandborstning, följsamhet, ligg och så kommer jag bygga på efterhand. Början är alltså väldigt basic och korta korta pass med fokus på mycket skoj.

Förmodligen kommer jag göra likadant med rallylydnaden för Puzzels del och som då Tim får hänga med på att köra de övningarna också.

Jag har en baktanke om agility när jag tränar så jag kommer lägga in lite små övningar emellan som har med det att göra. T.ex. tasstarget finns användningsområden för både i lydnaden och i agility.

2 kommentarer:

Alexandra sa...

Jag har också blivit taggad att börja med tävlingslydnad! Har inte börjat med några moment än utan kämpar vidare med fotgåendet som vi tycker är klurigt.

Maria sa...

Kul att du också känner dig taggad på tävlingslydnad!! Och även agility såg jag på din blogg :D)