tisdag 22 februari 2011

Följsamhetsträning, fotgående + framför & bakom

Igår var jag & Puzzel på vår första träff i rallylydnadsträningsgruppen med Lotta Petersen J som instruktör. Det jag kommer träna fokuserat på till nästa gång är följsamhetsövningar/fotgående med Puzzel. Jag har inte tränat in fotgående tidigare men känner att nu är det dags!! Har tidigare sett fotgående som ett sånt där aktoritärt och tråkigt tävlingslydnadsmoment med "elaka" inlärningsmetoder... men så behöver det förståss inte alls vara!

Inspirerad av detta inlägg: http://www.klickerklok.se/blog/inlarning-av-fotgaende/ så började jag idag första passet för mig & Puzzel. Känns som ett bra sätt för oss att lära in det på. Så det kommer vi jobba vidare med. Mentalt kommer jag tänka mig fotgåendet som ett roligt trick så jag får rätt känsla och attityd i träningen.

Till nästa gruppträff som är först i slutet av mars ska jag också lära Puzzel att sätta sig framför mig, och även gå bakom/runda mig på en given signal... 

Några reflektioner, tankar, ideer om hur ni själva tränar dessa moment?

3 kommentarer:

Fanny sa...

Jag tänker likadant när det gäller lydnadsmomenten! Det är ju roliga "trick" som man kan träna in lika väl som något annat! :) I höstas var jag på en clinic i fotgående med Eva Bodfäldt. Kan varmt rekommendera den, tror att det blir en till under våren. Hon visade tydligt hur det i början bara handlar om att få hunden att trivas vid vänstersidan, det ska vara en mysig plats att va på helt enkelt! Ser fram emot film! ;)

Lena sa...

Så fin hemsida du har och så kul att läsa om din träning. Jag går valpkurs med min Brynolf (6 mån) nu och det är så roligt att träna.

Maria sa...

Fanny; Tack för tips - jag brukar kika in på Evas hemsida & blogg lite nu & då ;-) Film kommer under helgen...
Lena; Tack! Kul att du gillar hemsidan... Låter som du hittat en trevlig valpkurs att gå på med fina Brynolf - vad roligt!!