måndag 11 juni 2012

Stort grattis!


I fredags tog bästaste sonen studenten.

Det går inte att ta miste på glädjen över att ha kommit igenom gymnasiet med allt vad det inneburit.

En stor eloge till dig Magnus!

Såå hundträningen har varit nedlagd under ett par dagar och det har istället blivit långa promenader på tidiga morgnar.

Jätteskön luft och även skönt att lyckas undvika "krocka" med de turistmängder som väller in redan från sjutiden på morgonen.

Idag är en ledig dag och det blir långtur och senare ikväll träningstävling med Tim på Nacka BK i rallylydnad.

Imorgon påbörjar jag en påbyggnadsutbildning till tävlingslydnadsinstruktör, det känns lite pirrigt och spännande. Jag hoppas på mycket kul och förkovring under de dagarna. Även där är det Tim som får följa med. Puzzel och jag har våra joggingturer tillsammans.

Jag har funderingar på att anmäla mig till något millopp till hösten, och åtminstonde ha ett mål att komma upp i och jogga en mil till hösten. Är lite brydd över hur jag ska lägga upp träningen då jag nu blivit så förkyld väl ofta och senast nu när jag skulle sprungit vårruset. Min tanke är att lägga om träningen något. Har ju följt ett schema tidigare som jag varit nöjd med där man startar från noll och bygger sedan på genom att blanda gå/jogga med bara någon minut från början och sedan ökar. Jag funderar nu istället på att baklängeskedja så som i hundträning men ha som tanke att alltid ta mig igenom mellan 5-10km. på ett pass. Som det varit så verkar min kropp säga stopp efter 4km. jogg och jag har haft svårt att förlänga stäckan därifrån. Men om jag då alltid ser till att gå mellan 5 till drygt 10km på träningspassen, och lägger till jogg den allra sista sträckan och bygger på tid bakifrån så blir upplägget annorlunda och kroppen van vid sträckan. Och även lägga till en del enkla styrkeövningar på hemmaplan. Jag har väl också blivit lite avskräckt från att anmäla mig till lopp nu då jag vid två tillfällen varit tvungen att stryka mig på grund av sjukdom. Men man brukar ju säga tredje gången gillt?! Jag vill anmäla mig och greja det! :-)

Jaja mer planering sedan, nu blir det långtur.
Ha en bra dag!

2 kommentarer:

Maria med 3 knas sa...

Hej Maria! Vad spännande med tävlingslydnadsinstruktör! Jag har ju kommit ifrån det där med instruktör... men tänkte jag kunde dela med mig av en tanke kring joggingträningen. Bra idé med långa pass med gång, men jag skulle föreslå att du lägger joggandet i mitten av sträckan innan du blir för trött för att orka ha bra hållning och teknik i joggen. Då har du först värmt upp och förberett kroppen med gång och sen har du en nedvarvningssträcka med gång som hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter och mjölksyra. Kram och lycka till!

Maria sa...

Tack Maria och kram till dig och dina 3 härliga knasisar :-)