måndag 29 augusti 2011

Träning med bästisarna

Varit iväg och tränat Puzzel och Tim tillsammans med Anna och Evo.

Puzzel är verkligen kär och det fungerar inte jättebra att träna med fina Evo i närheten. Men ju fler gånger desto bättre kommer det säkert gå.


Evo.

Tim och Puzzel.

Anna.

Jag med Tim.

"Gemensamt slalom"


Duktig Tim.

Mysvoffarna.


Blev inspirerad till att testa rallybanan även med Tim. Och han var riktigt duktig!

Hur gör just du för att få din hund att fortsätta hålla fokus på dig och det ni gör när annat skoj dyker upp vid sidan av? Kommentera gärna.

2 kommentarer:

Alexandra sa...

Oj vilket fint fotgående med Tim där! Och vad stor han blivit, och så mycket päls han fått! En riktig liten godbit, jag längtar efter att få träffa honom igen!

Det där med att hålla få hunden att hålla fokus på en själv... Ja det är något jag kämpar med kan jag säga! Duva funkar toppen i kanske tio meter, men sen verkar det som att hon tror att övningen är slut. Det jag börjat med nu är att bli supertråkig när hon tappar koncentrationen. Sätta mig ner och ta en paus. Sen köra igång igen och bara belöna med uppmärksamhet/godis/extern belöning när hon håller fokus på mig till dess jag gett frikommando. Det tar lång tid och man får räkna sekunder i början, men jag tror att det ger utdelning i längden! Hur gör du?

Maria sa...

Ja du - det där med att bibehålla fokus på matte. Jag belönar för kontakt och till att börja med att Puzzel släpper fokus på det han varit okuperad av. Ibland tar jag en paus och kör igång igen när han slappnat av... Extern belöning... Jag använder olika sätt lite beroende på situation och hur lätt/svårt det är att få tillbaka fokus till mig... Hoppas vi ses den 12:e. Då har jag Tim med mig.