måndag 15 november 2010

Boktips

Ett urval hundböcker! Som jag rekommenderar. 


Klickerträning för nybörjare, -en superbok för dig som vill ha en ingående & detaljerad förklaring om klickerträning. Är lättläst.

Lydnadsträning i teori och praktik, -en ingående lydnadsträningsbok där du får många tips & råd med steg för steg beskrivningar & illustrationer. Mkt. bra bok som man inte läser över en dag (över 600sidor).

Välj rätt hund, -ska du skaffa hund? elller en till? En fin bok som belyser skillnader/likheter mellan olika raser. När du valt ett gäng raser som kan passa för dig kan du sedan gå vidare & prata med uppfödare, rasklubb för att kunna få träffa de raser du är intresserad av innan ett beslut.

Skjut inte hunden!, -en omfattande bok om olika metoder att träna sin hund på (även andra djur för den delen, inkl. människan). Beskriver verkningarna av de olika metoderna. Om motivation, belöning, och shaping... En bok att läsa om och om igen.

Idag blir det klickerträning. Andra tillfället för ägare med hund som jag håller på att förbereda, och så träning med bästaste Puzzel.

2 kommentarer:

Fanny sa...

Jasså boken om lydnadsträning är bra! Den har jag funderat på att köpa så då kanske man skulle ta och slå till! :-)

Maria sa...

Du kan kika på den när vi ses på Torsdag om du vill... Påminn mig ifall jag glömmer :-)